Info

Share

Fotomodel worden?
Maar weggelegd voor een enkele gelukkigen. Maar iedereen kan bij mij een fotoshoot krijgen en zich enkele uren een echt ‘fotomodel’ voelen! Je zult begrijpen dat het niet geheel kosteloos kan zijn. Bovendien kijken we niet op de klok tijdens de fotoshoot. Als je overweegt om jezelf of b.v. je kinderen op de foto te laten zetten, houd dan rekening met een hele ochtend of middag. Voor deze website fotografeer ik ook mensen die (nog) geen model zijn. Gewoon mensen die het leuk vinden om een keer door mij, mooi op de foto te komen en het anderen durven te laten zien. Het is de uitdaging samen te zorgen dat door houding, kleding, uitstraling of accessoires een serie bijzondere foto’s ontstaat.

Hoe gaat zo’n fotoshoot?
Voor de afspraak kom je op het afgesproken tijdstip aan bij onze fotostudio. Na kennismaking nemen we samen door hoe we de shoot gaan doen. Dan gaan we aan de slag. De fotoshoot duurt twee tot drie uur of langer en vindt plaats in de fotostudio. In overleg met jou doen we een professionele fotoshoot met verschillende kleding setjes, waarin jij jezelf mooi vindt. We maken vooral Portret, Glamour, Fashion, Lingerie, Bikini, Topless en/of (bedekt) naakt om daaruit de leukste te kiezen. Ook heb je de gelegenheid om gelijk tijdens de shoot mee te kijken via een laptop. Als de foto’s klaar zijn, dan krijg je een cd-rom thuis gestuurd met de afgewerkte foto’s in hoge resolutie, die geschikt zijn voor vergroting en afdrukken. Mocht je een USB- stick mee willen nemen, ook dit is mogelijk dan zet ik de fotoshoot gelijk over.

Wat kost het?
Voor deze uitgebreide fotoshoot vraag ik van jou een bijdrage in mijn kosten en tijd vanaf € 50,-. Dit is inclusief koffie/thee en voorbespreking. Erg leuk is een duo fotoshoot, met een vriendin of met je vaste vriend samen. Dan maken we foto’s van ieder van jullie apart en foto’s samen. De kosten zullen dan ook € 85,- bedragen.

Wat moet ik doen?
Kies voor de shoot leuke kleding uit. Zorg dat je kleding je figuur goed laat uitkomen. Soms kan het spannend zijn om een blote schouder, rug of buik te laten zien. Neem niet alleen zwarte of witte kleding mee, maar ook iets fleurigs of kleurrijk en zomerkleding. Kijk voor bijpassende accessoires zoals een riem, halsketting, zonnebril, e.d. Neem bij voorkeur drie verschillende setjes kleding mee van casual tot feestelijk. Als je durft, mag het ook een beetje uitdagend zijn. In de studio overleggen we samen wat je wanneer aantrekt en met welke poses we dat fotograferen. En mijn make-up? Voor het maken van een fotoshoot voor www.andrewsdesign.nl is normaal GEEN visagiste aanwezig bij de shoot. Je zal dus zelf je make-up moeten doen. Voor de shoot mag je dat zwaarder aanbrengen dan normaal.

Iemand meenemen?
Ja, neem gerust iemand mee naar de fotoshoot. Ik vind het plezierig als je een van je ouders meeneemt als je nog onder de 18 bent. Tijdens de fotosessie moeten ze zich wel op de achtergrond houden, want fotograaf en model hebben samen alle aandacht nodig voor goede foto’s.

Contract?
De foto’s van de shoot vallen standaard onder het auteursrecht en zijn eigendom van de fotograaf. Zonder voorafgaande toestemming is het verboden om de foto’s te gebruiken voor publicatie, ook op internet. Wel krijg je de foto’s digitaal van mij, zodat je zoveel afdrukken kan maken voor eigen gebruik als jij wil (bijvoorbeeld voor je familie, vrienden of vriendinnen). Voor de rechten en plichten van fotograaf en model hanteer ik een contract. Voor elke fotosessie is het tekenen van dit modelcontract een voorwaarde. Indien je nog geen 18 jaar bent, dienen je ouders of wettelijke vertegenwoordigers vooraf toestemming te geven door mee te tekenen op het contract. Voor alle duidelijkheid: zonder contract geen foto’s! Ja, ik wil wel zo’n shoot en mooie foto’s hier…

Wil jij zo’n mooie, uitgebreide fotoshoot?
Mail mij dan je wensen en stuur een fotootje van jezelf mee en een korte omschrijving (leeftijd, uiterlijk). Mail mij op info@andrewsdesign.nl of in Portfolio onder de map neem contact op Afhankelijk van je wensen en mijn mogelijkheden maken we dan de afspraak! Wellicht tot ziens!

Ben je al fotomodel?
Ben je al ervaren model en heb je een goed idee voor een fotoshoot met mij ter verrijking van mijn en jouw portfolio? Dan werk ik graag met je samen op TFCD-basis!

Nog even wat tips:

*Scheer/onthaar alle delen van je lichaam die eventueel te zien zijn op de foto (oksels, benen, bikinilijn). Niet waxen of harsen 2 dagen voor de fotoshoot, dit geeft rode vlekjes. Wenkbrauwen epileren.

*Draag geen strak zittende kleding (sokken, beha, slip/string of strakke broek) van te voren, zeker niet bij lingerie-, badmode-, naakt- of bedekt naakt-foto’s. Dit laat strepen achter en dat staat lelijk op de foto. Trekt een joggingbroek en shirt aan.

*Ga niet vlak voor de fotoshoot zonnen, een rode huid wordt op de foto extra versterkt.

*Heb je afgesproken om op locatie foto’s te maken, gebruik dan geen parfum, dit trekt vliegen en/of muggen aan.

*Neem kleding mee waarin je jezelf SUPER voelt, kleding waarin de contouren van je lichaam goed uitkomen. Als je kleding draagt waarvan jij weet dat ze je geweldig mooi maken, dan straal je dit ook uit.

*Denk ook aan verschillende kousen, schoenen, laarzen, tassen, etc.

*Neem ook extra (verschillende kleuren) lingerie mee, een zwarte beha tekent erg af onder een wit topje of blouse.

*Ook is het aan te raden om eigen accessoires mee te brengen, zoals kettinkjes, ringen, oorbellen, een hoed, muts, pet, haarband of klemmen, brilletjes, zonnebrillen, riemen, paraplu, etc.

*Er is geen visagist, dus neem je eigen make-up mee. In ieder geval foundation, lippenstift (lipgloss), mascara, oogschaduw en eventueel bodylotion.

 

Mogelijkheden

Portret fotoshoot:
De foto’s worden genomen vanaf de schouders, hier draait het voornamelijk om de gezichtsuitdrukkingen van het model. Dit kan zijn lief, speels, ondeugend, sexy, verliefd, boos en nog vele andere. De duur van een portret fotoshoot is ongeveer een half uur.

Fashion fotoshoot:
Bij fashion fotografie draait het om kleding, schoenen, sieraden maar niet om het model. Felle kleuren, exclusive kleding, en naaldhakken staan centraal bij deze fotoshoot. De duur van een fashion fotoshoot vanaf één uur.

Glamour fotoshoot:
Bij glamour fotografie draait het om het model, mooie make-up, vormen van het lichaam, poses, gezichts uitdrukkingen. Deze vorm van fotografie zet het model op een elegante manier in het licht. Dit meestal door mooie kleding. Bij Andrews Design is een glamour shoot altijd met kleding. De duur van een glamour fotoshoot vanaf één uur.

Bikini fotoshoot:
Bij bikini of badmode fotografie draait het niet alleen om de badmode, maar ook om het model, voornamelijk een speelse maar ook uitdagende fotoshoot met een zomers tintje. De duur van een bikini fotoshoot is ongeveer één uur. Lingerie fotoshoot: Bij lingerie fotografie draait het niet alleen om de kleding maar voornamelijk om het model. Een elegante, sexy en een betoverende fotoshoot. de duur van deze shoot is ongeveer twee uur.

Erotisch Bekleed:
Speelse, sexy, foto’s met uitstraling, een foto waarnaar je uren kunt kijken. Korte rok / jurk, naaldhakken, op foto niks te zien maar je blijft er toch naar kijken of er echt niks te zien is. De duur van een erotische fotoshoot is ongeveer één uur.

Bedekt topless:
Hierbij zijn de borsten deels zichtbaar doch niet de tepels, de afdekking kan op diverse manieren door kleding, stoffen, atributen, handen. Het draait hier om mooie foto’s met de illusi van naakt. De duur van een bedekte topless fotoshoot is ongeveer één uur, de minimale leeftijd is 18 jaar.

Klassiek naakt:
Lastig te omschrijven. Schaamstreek en tepels kunnen volledig zichtbaar zijn. Het gaat er hier om het model in een nette pose neer te zetten, dat kan staand, liggend, in een stoel zittend. Maar nooit expliciet, dus geen geopende benen waarbij het duidelijk te doen is om een blik op de schaamstreek. De duur van een klassiek naakte fotoshoot is ongeveer één uur, de minimale leeftijd is 18 jaar.

Esthetisch naakt:
Om een abstracte weergave van het lichaam ( delen van )( borsten – billen – benen ) een bepaalde sfeer op te roepen door de lichaams – vormen en de huid – of stofstructuur. De duur van een esthetische naakt shoot is ongeveer één uur, de minimale leeftijd is 18 jaar.

Aqua-fotoshoot:
Aqua “water”fotoshoot houd in dat het model zich tijdens de foto shoot in of bij het water bevind. Dit betekend dat deze shoot altijd op lokatie plaatsvind, het zij openlucht “rivier, meer, zee, enz”. Waarom zou jij een aqua foto shoot willen? Het is een compleet andere manier van fotograferen. Bijvoorbeeld een half/half shoot “camera lens half in en half uit het water”, maar ook een foto van de kant met flikkering van het water kan voor hele unieke foto’s zorgen.

Uitleg over TFCD

TFCD staat voor Time For CD (tijd in ruil voor een cd met opnamen). Het is een model sessie – doorgaans shoot genoemd – waarbij de beurzen gesloten blijven. Fotograaf en model steken er beiden hun tijd in. Het model ontvangt binnen twee weken een cd op haar privéadres. Tevoren worden duidelijke afspraken gemaakt over poseer categorieën en een eventueel thema.

Niet iedereen hanteert dezelfde definitie van TFCD. De cursief weergegeven punten zijn onderhandelbaar. Zolang en voor zover ervan niet wordt afgeweken geldt het onderstaande als geïntegreerd onderdeel van de overeenkomst.

Het TFCD-concept: uitgangspunten en kenmerken

* Samenwerking met gesloten beurzen: het model en de fotograaf dragen elk hun eigen kosten;

* Voor vrouwelijke modellen die ervaring willen opdoen, portfolio willen verbreden en netwerk uitbreiden;

* Professionele shoot in de Studio;

* één shoot per dag; duur van de shoot: 3 tot 5 uur; geen duo-shoots (twee modellen tegelijk);

* Gevarieerde en rustig opgebouwde shoot waarin portret, pose en expressie aan bod komen plus een bij het model passend fotografisch genre (high key, low key, back light, artistiek, filmisch);

* Vaste poseer categorieën zijn: Portret, Fashion, Lingerie (Bikini) en – vanaf 18 jaar – Bedekt Topless; daarnaast alle categorieën die het model in haar profiel aanbiedt;

* Indien de fotograaf of het model dit nodig acht kunnen andere poseer categorieën (Topless, Onherkenbaar Naakt, Artistiek Naakt) aanvullend worden overeengekomen;

* Geen thema’s bij de eerste samenwerking; gebruik van door het model voorgestelde thema’s in overleg;

* Model krijgt cd met alle opnamen, maar als je een usb stick hebt mag je die gerust meenemen;

* Opnamen kunnen worden opgenomen in het portfolio van de fotograaf; foto’s in de poseer categorieën Topless, Artistiek Naakt en Erotisch Naakt, waarop het model herkenbaar is, worden alleen gepubliceerd na voorafgaand overleg;

* Model moet passen in het portfolio van de fotograaf;

* Samenwerking uitsluitend op basis van contract;

* Door model volledig ingevuld informatie formulier vereist;

* TFCD-shoots bij voorkeur op weekdagen (overdag);

* Begeleiding alleen onder 18 jaar (een van de ouders) of in uitzonderlijke gevallen na voorafgaand overleg;

Poseer categorieën

In de model fotografie worden een aantal poseer categorieën onderscheiden.

* Portret – Het zwaartepunt ligt hierbij op het gezicht, soms worden schouders en handen hierin betrokken.

* Fashion – Hierbij is de focus op (stijlvolle) kleding. Vaak ook totale (ten voeten uit) en half totale.

* Glamour – Fotografie met de nadruk op de schoonheid van het model, geaccentueerd door bijzondere make-up, kleding en accessoires.

* Badmode/Bikini – Het model in strand kleding, onderdeel van de figuur fotografie.

* Lingerie – Het model in lingerie of nachtkleding, in een sfeer van intieme geborgenheid.

* Bedekt Topless – Het model is topless, maar de meest intieme delen (tepels) zijn op de opname niet zichtbaar. Zij worden op subtiele wijze aan het oog onttrokken door ledematen, lakens, vitrages, accessoires of zijn onzichtbaar door de afwezigheid van licht.

* Topless – Het bovenlichaam van het model is naakt. De borsten kunnen op de opname volledig zichtbaar zijn.* Bedekt Naakt – Het model is naakt, maar de meest intieme delen (tepels, schaamstreek) zijn op de opname niet zichtbaar. Zij worden afgedekt door ledematen, lakens, vitrages, accessoires of zijn niet zichtbaar door de afwezigheid van licht.

* Onherkenbaar Naakt – Het model is naakt, maar het gelaat van het model is niet zichtbaar. Meestal is dat afgewend of valt dat buiten het kader van de opname.

* Artistiek Naakt – Het model is naakt. De pose is van dien aard dat de schoonheid van het model tot uitdrukking komt. De zorgvuldige belichting accentueert de vormen. De manier van vastleggen is evenwel niet erotisch. “Wel bekoring, geen opwinding.”

* Erotisch Naakt – Het model is naakt. De pose is van dien aard dat er een zekere prikkeling van kan uitgaan.

* Bodypaint – Het model is door een Body Paint Artist met fantasie motieven versierd.

 

 


Share