Firmware Update 2.0.7

Share

EOS 5 D Mark II Firmware Update klik op het logo.

CANON EOS 5D MARK II FIRMWARE UPDATE VERSIE 2.0.7

Canon heeft een firmware update voor de EOS 5D Mark II aangekondigd. Deze firmware update voegt 24 en 25 bps beeldregistratie toe aan de EOS Movie videofunctie van de camera en zal half maart 2010 als gratis download verkrijgbaar zijn. Firmware versie 2.0.4 is ontwikkeld op basis van feedback van fotografen en filmmakers. Deze versie vergroot de videoprestaties van de EOS 5D Mark II. Met de toevoeging van deze nieuwe frame rates wordt het videopotentieel van de camera uitgebreid, zodat filmmakers 1080p Full HD beeldmateriaal kunnen vastleggen met 24 bps (23,976 bps om precies te zijn), de optimale frame rate voor videobeelden met bioscoopbeleving. De 25 bps ondersteuning bij zowel 1920×1080 als 640×480 resoluties stelt gebruikers in staat te filmen met de frame rate die nodig is voor de PAL omroepstandaard. De nieuwe firmware zal tevens de 30 bps optie wijzigen naar de NTSC videostandaard met 29,97 bps.

HISTOGRAM:

Daarnaast is een nieuw histogram toegevoegd voor het vastleggen van videobeelden met handmatige belichting, sluitertijdvoorkeuze (Tv) en diafragmavoorkeuze (Av). De belichtingsprogramma’s zullen ook beschikbaar zijn bij gebruik van Movie. De verbeterde audiofunctie stelt gebruikers in staat de geluidsregistratie handmatig in te stellen met behulp van een geluidsmeter op het LCD-kleurenscherm. De audio sampling frequentie is verhoogd van 44,1 kHz naar 48 kHz en zorgt daarmee voor de geluidskwaliteit die nodig is bij omroepmateriaal en beelden voor professioneel gebruik. Met de volbeeld CMOS-beeldsensor en de compatibiliteit met Canon’s uitgebreide assortiment hoogwaardige objectieven, stond de EOS 5D Mark II al bekend om zijn uitstekende HD videoprestaties. De in september 2008 geïntroduceerde camera bood fotografen en filmmakers onmiddellijk een groot aantal nieuwe mogelijkheden. De toevoeging van de nieuwe frame rates en handmatig instelbare geluidsniveaus vergroot deze mogelijkheden nog verder – zodat filmmakers schitterende videobeelden kunnen vastleggen die geschikt zijn voor bijna elke creatieve toepassing.

FILM:

Richard Walch, fotograaf van extreme sporten, was één van de eersten die de kans kreeg de EOS 5D Mark II met nieuwe firmware update te gebruiken voor de snowboarding film “I love my friends”. Over de videoprestaties van de EOS 5D Mark II zegt Richard: “De toevoeging van de nieuwe frame rates opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Als je cinematograaf bent, een onafhankelijk filmmaker of gewoon je eigen films wilt maken, download dan de firmware en probeer het zelf”. De film I love my friends van Richard Walch, gemaakt met de EOS 5D Mark II met nieuwe firmware, plus een blik achter de schermen tijdens de opnamen kan worden bekeken op http://www.canon-europe.com/eos5dmarkII

De firmware is half maart als download verkrijgbaar op de Canon EOS Digital website.

 

 

 


Share